jueves, 14 de mayo de 2015

Cursos d'estiu a l'Obrador

Bon dia, aqui teniu la programació pels cursos d'estiu que oferiré a l'Obrador, com us he anat explicant, els horaris són flexibles i els acabarem de definir segons la demanda.

Pel grup de petits, proposo només una hora, però si ho creieu convenient es pot allargar tot plantejant una altra activitat diferent al fang, per no cansar-los, com podria ser una estona de conta-contes, titelles, jocs diversos...
En tot cas, tot és parlar-ho i replantejar horaris.


BENEFICIS DEL TREBALL AMB ARGILA EN INFANTS
L'argila té moltes propietats beneficioses pel desenvolupament emocional i creatiu dels infants, el contacte tàctil és la primera forma de comunicació i expressió que desenvolupen els nadons i seguir-lo treballant i enriquint sempre és positiu.
A l'hora de modelar-lo és quan poden expressar-s'hi millor, apretant-lo amb força, suaument, o potser amb por al principi, cada nen troba la seva manera. També és positiu l'exercici de repetició d'alguns moviments (el pessic, fer boletes o xurros) els estimula la psicomotricitat fina i afina la memòria gestual.

METODOLOGIA
Amb el grup de petits treballarem amb el joc com a base d'aprenentatge i utilitzarem l'argila en tots els seus estats naturals com a material de descoberta. M'interessa fer-los partíceps d'aquests descobriments i que es facin preguntes. "Com canvia la terra seca si li afegim aigua? Fa soroll... El fang està fred... Si el toquem molt s'escalfa..."
També modelant formes senzilles poden desenvolupar la seva creativitat i creant mons de fantasia, potenciar el treball col·lectiu.

En canvi, amb el grup de mitjans, traballarem per Setmanes Temàtiques. Cada setmana hi haurà un tema proposat i els nens i nenes tindran informació a l'abast per conéixer-lo millor i poder-lo treballar amb conseqüència. En les seves edats ja estan més preparats per raonar, per qüestionar-se coses i decidir com ho volen fer. Individualment o de forma col·lectiva treballarem les diferents etapes d'un procés creatiu: com passar de la idea a l'objecte, esbossos, proves, rectificacions...
M'interessa que valorin l'esforç que posen en cada part i que perdin la por a la "perfecció", el fang ens ajuda en això, si alguna cosa no ens convenç la destruïm i torna a ser una bola de fang. La següent vegada ja estarem més preparats per fer-ho com havíem pensat.


Espero que us agradi i si teniu qualsevol dubte o comentari a fer, o si voleu venir a veure l'espai i conéixer-me, em podeu contactar a través del telèfon 676144755 o al correu juliasanges22@gmail.com

Gràcies a tots! Salut i Fang!

No hay comentarios:

Publicar un comentario